Sommarkonserter och Familjescenen i Stadsparken

Musikkvällar med storband, flamenco, opera och orkestermusik blandas med Familjescenens allsång, dans och musikteater i Stadsparken i sommar! Efter två års uppehåll är det äntligen dags för ett nytt sommarprogram i Stadsparken! Från den 22 juni bjuds det fria konserter i Kalmar Stadspark varje onsdag till mitten av augusti. Söndagarna i juli presenterar Familjescenen musikteater för stora och små.

Kalmar Big Band, Kalmars nya storband har sin premiärspelning den 6 juli. En vecka senare bjuder Camerata Nordica Chamber Ensemble på favoriter av Mozart och Dvořák. Flamencogruppen Chicos Fritos spelar tarantos, tangos och fandangos från Andalusien ackompanjerat av eldig dans den 20 juli. Veckan därefter serverar länets egen operaensemble Opera Linné en festlig operakväll bland gondoler och tempel! Folkmusikgruppen Lifvens, Kalmar Musiksällskap, Lilla Orkestern och Musikkåren Lyran huserar också på parkscenen i sommar.

Familjescenen inleds den 3 juli med botanisering genom klassiska verk tillsammans med skådespelerskan och sångerskan Ayla Kabaca och länsorkestern Camerata Nordica. Veckan därpå bjuder sopranen Pernilla Ingvarsdotter in till allsång med Alice Tegnérs visor i Allsångsskatten. Den 17 juli presenteras musikteatern Under ett rabarberblad med sånger om djur. Föreställningen spelas samma dag i Bjursnäs Bygdegård. En vecka senare bjuds det vaggvisor från hela världen i Världens vaggvisor. Folke Dansteater gästar Stadsparken den 31 juli med dans- och musikföreställningen Sagan om den lilla farbrorn. Sist ut är familjeshowen The Hebbe Sisters som spelas på Krusenstiernska gården den 13 augusti.

Sommarens offentliga program arrangeras av Kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar i samarbete med Länsmusiken. För hela sommarens, fria program, ladda ner Kalmarappen ”kalmar official” eller se:

www.kalmar.se\sommarkonserter och www.kalmar.se/familjescenen

Total
0
Shares