Sommaren har startat på Kalmar Slott

Äntligen har Kalmar Slott öppnat upp portarna för sommarsäsongen! Nu tar barnen över slottsholmen med Barnens Slott och för den uppmärksamma fanns guldbiljetter att hitta! Redan tidigt på måndag morgon var slottets gycklare ute och gömde 25 gyllene entrébiljetter på äventyrliga platser i Kalmar med omnejd. 

Efter två års paus kom äventyret Barnens Slott tillbaka. På inre borggården möts barnen av kung Erik XIV tillsammans med hovmusikanten. Sedan väntar Slottskampen med tio olika äventyr. I år finns det flera nya stationer, så som att slå upp porten med murbräcka och en hinderbana. Kvar finns självklart duell med Svarte riddaren och att dra svärdet ur stenen.

De barn som vill veta mer om slottet och dess historia kan följa med prinsessan på en guidad tur inne i slottet. Det finns även skattjakt med gycklaren och teater med Astro! De regniga, eller allt för soliga, dagarna kan barnen pyssla i Borgstugan och hälsa på i mystiska tornet.

Hela slottet öppnas upp

Att sommarsäsongen startar innebär även att entrén flyttar ut till vindbryggan och hela slottsholmen blir entrébelagd. För den som vill ta en promenad på vallarna runt slottet är välkommen efter kl 18. För den som vill veta mer om slottets hjärta ges kortare presentationer dagligen. För den som vill veta mer om slottets historia ges dagligen turer dagligen.

Förköp av entré

Även i år kommer besökaren kunna förköpa sin entré för att få förtur i kön. Förköp är en möjlighet att köpa entrén i lugn och ro innan, och under kl 10.00 – 12.00 gå före i kön. Biljetten gäller hela dagen, men förtur i kön gäller endast till kl 12.00. Det går lika bra att köpa entrén på plats, till samma pris.

Ser fram emot sommaren

Kalmar Slotts personal ser fram emot en härlig sommar, fylld med barn, kungar, prinsessor, musikanter och besökare!

Total
0
Shares