Lekfull möblering ska skapa nya mötesplatser

De nya solsofforna i Tullhamnen bjuder på sköna sittplatser och utsikt över vattnet

Många kalmariter har redan hittat till Tullhamnen och de nya solsofforna där. Med en underbar utsikt, sköna sittplatser och parasoller kommer den nya kajen att bjuda på många sköna stunder. Dessutom har man sällskap i form av sälskulpturer av den danska formgivaren Lissy Boesen.

Efter att ha varit uppgrävd på grund av förstärkningsarbete är ytan mellan kajen och Skeppsbrogatan återställd igen. Och inte bara återställd, utan även förbättrad. Den asfalterade cykelbanan är breddad och gångstråket har fått stora metallkantade betongplattor som gör ytan slät och därmed mer tillgänglighetsanpassad. Nu finns både solsoffor och parasoll på plats, och sedan tidigare ligger lekskulpturer i form av sälar utmed kajen. 

– Vi ville väcka nyfikenhet på en lite bortglömd del av staden, säger Anders Linder, landskapsarkitekt på Kalmar kommun som ansvarat för markutformning och möblering. Visionen är en lekfull möblering i en lite ruffig omgivning, det ska fortfarande kännas som en riktig hamn.

Under året kommer kommunen göra ytterligare insatser, bland annat linjemålning för att separera gång- och cykelväg, krukor med palmer och flera sittmöbler kommer att komplettera solsofforna. Dessutom kommer man att kunna njuta av solsofforna i väntan på färjan M/S Dessi, som med start i sommar avgår från Tullhamnen.

Total
0
Shares