Guidade vandringar av Kalmars parker och träd

Vid åtta tillfällen i sommar har du chansen att upptäcka och lära dig mer om Stadsparken, Kvarnholmens parker, Kalmar Rosenträdgård och om Kalmars såväl inhemska som exotiska trädslag. Vandringarna är kostnadsfria, du behöver bara boka plats.

Tillsammans vandrar vi ut i sommarkvällen och lär oss mer om hur Stadsparken är gestaltad, får svar på frågan vilket som är Kalmars vanligaste stadsträd, besöker Kalmars nyanlagda Rosenträdgård och betraktar Kvarnholmens små parker ur både historiskt och grönt perspektiv.

Guider är landskapsarkitekterna Emma Andersson och Anders Linder och stadsträdgårdsmästare Björn Strimfors. Varje vandring anordnas vid två tillfällen. De startar klockan 18 och är cirka 1,5 timmar långa. Biljetter bokas online (https://nortic.se/dagny/event/38432) eller genom Kalmar Turistcenter. Turerna är begränsade till 30 deltagare. 

Varm välkomna!

16 maj och 27 juni: Stadsparken – Landskapsarkitekt Emma Andersson  
Start: Stadsparken – konstmuseets entré. Obs! 16 maj nytt datum, ersätter 15 maj.

En promenad i Stadsparken där vi berättar om parken och hur den är gestaltad utifrån trädgårdskonsten i 1800-talets Europa. Längs vägen njuter vi av den växtrikedom parken har att erbjuda. 

1 juni och 9 juni: Trädvandring – Landskapsarkitekt Anders Linder
Start: Larmtorget, Vasabrunnen

En vandring från Kvarnholmen till Gamla stan med fokus på stadens träd. Vi stannar upp och visar och pratar om både inhemska och exotiska trädslag. Vet du vilket som är Kalmars vanligaste stadsträd?

5 juli och 7 juli: Kalmar Rosenträdgård – Landskapsarkitekt Emma Andersson
Start: Krusenstiernska trädgårdens entré.

En promenad i Skansparken där man hittar Kalmars nyanlagda rosenträdgård. Vi berättar om parken och om de 50-tal rossorter som är planterade där. Vi håller tummarna att parkens egna ros ´Royal Estelle´ står i full blom!

10 augusti och 24 augusti: Kvarnholmens parker – Stadsträdgårdsmästare Björn Strimfors
Start: Kattrumpans badplats

Promenaden går genom centrala Kalmars små parker och tar ett avstamp i vår stads historia. Här tittar vi på parkerna med både historiska och gröna ögon. 

Total
0
Shares